Wat doet de medisch pedicure?

 
De medisch pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen, en heeft een adviserende rol binnen het ketenzorg. Voorafgaand aan de behandeling voert zij een voetonderzoek uit en bespreekt het behandelplan samen met de cliënt.
 
Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Sporters en wandelaars bezoeken ook regelmatig een medisch pedicure.
 
Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, en doet dit uiteraard via het volgen van de vastgestelde richtlijnen.
 
Medisch pedicures maken deel uit van de Ketenzorg Diabetes Mellitus waarin wij samenwerken met de huisarts, podotherapeut en diabetes verpleegkundige, om betere zorg voor uw voeten mede mogelijk te maken.
 
Medisch pedicure PodoCare is met ingang van 1 januari 2013 gecontracteerd via de Zorggroep Meditta voor de behandeling van cliënten met diabetes type 2. Bijna alle zorgverzekeraars kennen een vergoeding voor de diabetische en reumatische voetverzorging. De hoogte kan per polis en (aanvullende) verzekering verschillen. Kijk daarom uw polis na of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
 
Bij medisch pedicure PodoCare kunt u terecht voor o.a.:
 
- Professionele voetverzorging voor uw voeten
- Professionele voetverzorging voor risicovoeten, zoals diabetici, reuma, en spasticiteit
- Verwijderen van overtollig eelt en likdoorns
- Verzorgen van kloven
- Behandelen van schimmelnagels (kalknagels)
- Behandelen van ingroeiende nagels
- Nagelregulatie en reparatie technieken
- Nagelprothese techniek (gel of acryl)
- Vilttechniek (voor drukontlasting)